Oscars 2012 - Gel de seç!

2.09.2012

Akademi sağolsun her sene 'Simaycığım, karar verdin mi hangi ödülü kime vereceğimize?' diye sorar. Ama ben bu sene çok kararsızım. Bildiğim tek şey The Help'in (Duyguların Rengi) 'En İyi Film' ödülünü hak ettiği. 'En İyi Film' adaylarından izlemediğim bir tek Çok Gürültülü ve Çok Yakın kaldı. Onun da buna yetişecek derecede iyi olacağını hayal edemiyorum açıkçası.

Hizmetçilerden Minny Jackson rolündeki Octavia Spencer o kadar iyi bir iş çıkarmış ki, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'ını da ona verdim gitti. Rol arkadaşı Jessica Chastain de aynı kategorideki adaylardan. Kendisi The Tree of Life'da (Hayat Ağacı) pek sevdim ama iki rolünü birden toplasak dahi Octavia Spencer'a yaklaşamıyor bence. Spencer o kadar iyi ki 'En İyi Kadın Oyuncu' adayı ve yine rol arkadaşı olan Viola Davis'i bile bastırmış bence.

Aldığım ilk gün Kindle'ıma yüklediğim kitaplardan biri olan The Help'i önce acilen okumam lazım. Sonra diğer kategorilerle ilgili kararlarımı da tabii Akademi'ye bildireceğim.

Kaybolmuş ve adaletsiz bir dünya... Mississippi, Jackson; 1962. Siyah kadınlara, beyaz çocukların bakımında güvenilen ancak gümüşleri parlatma konusunda güvenilmeyen bir dönem.

Skeeter, Aibleen ve Minny… Kimse arkadaş olacaklarına inanmazdı. Her biri başka bir gerçeğin peşindeydi. Ve bir araya geldiklerinde anlatılacak sıra dışı bir hikâyeleri oldu.

On yedinci beyaz çocuğunu büyüten ve kendi oğlunun trajik ölümünün neden olduğu yaraları iyileştirmeye çalışan Aibleen, aşçılıktaki başarısı da en az dilinin sivriliği kadar dillerden düşmeyen Minny ve üniversiteden dönüp onu büyüten biricik hizmetçisinin neden evlerinden ayrıldığını anlamaya çalışan Bayan Skeeter. Duyguların Rengi, acıların, acıları alaya almanın, değişimin ve umudun sonsuz zamanda yankılanacak evrensel hikâyesidir.

2 comments:

  1. Ya kitap okuyunca film büyüsünü kaybediyor gibi geliyor bana....Çok kararsızım şimdi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben önce kitabı okuyup sonra filmi izleme taraftarıyım. Ama bu sefer dayanamadım izledim valla!

      Delete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.