Gabriel Garcia Marquez artık yazamayacak

6.18.2012

Dün Hürriyet'te gördüğüm ve beni ağlatan haberi olduğu gibi koyuyorum buraya. Beni gazeteciliğe, yazıya yönlendiren, hayatın en kötü koşullarda dahi büyülü ve sürpriz dolu olduğunu gösteren, aşkın onun kaleminden çıkmış halini istediğim, idolüm olan adamın artık yazamayacağını görünce yıkıldım. 85 yaşında ve böyle şeylerin beklenmesi lazım, biliyorum. Ama yine de koyuyor işte.

Edebiyat dünyasına kazandırdığı 'Kırmızı Pazartesi', 'Kolera Günlerinde Aşk' ve 'Yüzyıllık Yalnızlık' eserleriyle dünya çapında üne kavuşan Gabriel Garcia Marquez artık yazamayacak. Marquez'in sağlık durumunun kötüye gittiği açıklandı.


Vatan Gazetesi'nin haberine göre 85 yaşındaki yazarın yakın arkadaşı Plinio Mendoza Kolombiya basınına konuştu ve “Uzun zamandır Gabriel ile görüşmedim ama oğlu Rodrigo, bana ünlü yazarın insanları tanıyamadığını söyledi” dedi.


Mendoza, Marquez’in insanlarla konuştuktan sonra onları hatırladığını belirtirken, “Gabriel’in hafızası zaten çok iyi değildi. Bazen nerede kaldığımı ve ne zaman geldiğimi sorardı, ama bazen de 30 yıl önceden bahsederdi” dedi.


Arjantinli La Nacion gazetesi de, Marquez’in anne ve ağabeyinin de Alzheimer hastalığına yakalandığını yazdı. Yazar 1982’de Nobel Edebiyat Ödülü almıştı.

1 comment:

  1. yüzyıllık yalnızlığın babası.
    mekanı cennet olsun.

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.