Kitaptan filme: Tutku Günlükleri

6.19.2012

Amerikalı gazeteci-yazar Hunter S. Thompson'ın aynı isimli kitabından uyarlanan Tutku Günlükleri (The Rum Diary), İstanbul'da uzun durmadı. Ha gittik, ha gideceğiz derken bir baktık film vizyondan kalkmış. Sonunda bu haftasonu izledim filmi. Ve anladım ki şimdiye kadar film hakkında atıp tutanların, özellikle Johnny Depp hakkında negatif konuşanların Hunter S. Thompson ile tanışıklığı yok. Veya yalnızca Las Vegas'ta Korku ve Dehşet'i (Fear and Loathing in Las Vegas) izlemişler. Bu filmin de Thompson'ın kitabından uyarlandığını bildikleri ise şüpheli.
Tutku Günlükleri, Thompson'ın 20'li yaşlarında yazdığı bir kitap. Yazılışından 30-40 yıl sonra yayınlandığı için kafa karıştırabilir ancak daha çok genç bir yazarın bakış açısından kaleme alındığını unutmamak lazım. Gerçek hayatta yaşadıklarını temel alarak yazdığı romanlarla meşhur olan Thompson'ın henüz kendini arama aşamasında olan bir yazar olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Çoğu gibi bu film de kitabın tadını vermiyor ancak bence yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar. Özellikle Johnny Depp yine çok başarılı bir iş çıkarmış. Hunter S. Thompson'ın yakın arkadaşlarından biri olarak yazarı yakından inceleme fırsatı olduğu çok belli oluyor. Konuşması ve hareketleri Thompson'ınkilerin tıpkısının aynısı resmen. Size tavsiyem önce kitabı okuyup filmi sonrasında izlemeniz.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.