Kitaptan filme: Veronika Ölmek İstiyor

2.16.2012

Paulo Coelho'nun Veronika Ölmek İstiyor isimli kitabı geçtiğimiz yıl okuduğum ve çok sevdiğim kitaplar arasında. Filmi olduğunu öğrenince ve başrolde Sarah Michelle Gellar'ın olduğunu görünce izleyeyim dedim. Genel olarak pişman değilim izlediğime ancak olaylar bakımından kitaba çok yakın olmasına rağmen bir şeyler eksikti sanki. Kitabı okuduğunuzu ya da en azından konunun ne olduğunu bildiğinizi farzediyorum... İsterseniz önce buradan kitap hakkında yorumlarımı okuyabilirsiniz.

Öncelikle kitap Slovenya'nın Ljubljana kentinde geçiyor, film ise New York'ta. Filmde de kitapta da Veronika intihara teşebbüs etmeden önce bir dergiye sitemli bir mektup yazıyor. Kitapta 'Ljubljana nerde ki sanki?' tarzı bir yoruma sitem eden Veronika, filmde bir kıyafet markasının 'Green is the New Black' (yeşil yeni siyahtır) yorumuna sinirleniyor. Üniversiteyi Amerika'da okumuş ve 'Türkiye'de yemek var mı ki?' tarzı sorularla karşılaşmış bir insan olarak kitaptaki Veronika'nın sinirlenişini anlıyorum. New York'lu Veronika'nın ise yeşilin yeni siyah olmasına sinirlenmesi bana çok saçma geliyor. Tamam, New York'lunun dertlerine ve düşünce tarzına uyuyor bence ama yine de içime sinmiyor. Konu itibariyle herhangi bir yerde, herhangi bir insanın başına gelebilecek olaylar olmasına rağmen...

Vampir Avcısı Buffy olduğu için Sarah Michelle Gellar'ın kalbimde ayrı bir yeri var. Fakat kendisinin iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Nitekim bu filme uymuş; gayet iyi olmuş. Bunda diğer oyuncuların iyi olmasının da etkisi var bence. Hastanedeyken aşık olduğu Edward'ı şirin mi şirin Jonathan Tucker canlandırıyor mesela. Doktoru rolünde ise Harry Potter ve Seven Years in Tibet gibi filmlerden tanıyıp sevdiğimiz başarılı oyuncu David Thewlis var.

İntihara teşebbüs etmesinin ardından ölmesine çok az zaman kaldığını öğrenen bir kızın hayata sarılışı hakkında bir drama ilginizi çekiyorsa bu filme bir şans vermelisiniz. Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden değil tabii ki ancak kötü bir film de değil. Trailer'ını aşağıda izleyin, kendiniz karar verin.


4 comments:

  1. benim de beğenerek okuduğum bir kitaptı. Filmini bilmiyordum :) Teşekkürler bilgilendirme için.

    ReplyDelete
  2. Kitabı okudum hatta yazarın tüm kitaplarını beğeniyle okuyorum. Filmi olduğunu bilmiyordum, paylaştığınız için teşekkürler.
    İlk fırsata filminede bakacağım.
    İyi akşamlar.

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.