Deamon, sen galaksinin neresindensin?

12.17.2012

Kitabı bitirip de kapaktaki yazıyı tekrar görünce kendimi Emel Sayın sanıp patlattım bir nağme: "Daemon, sen galaksiniiiiiin neresindeeeensiiiiiiiiiiiiin?!" ('Ne diyor be bu?' diyenler varsa bu şarkıyı dinleyin, özellikle nakaratı) Emin olun, şu an kitabı okuyan herkes bu hallerde:


Bana bir Daemon Black kapabilseydin...

Aslında Obsidiyen'in genel çerçevesi de diğer genç yetişkin kitaplarınınkine benziyor: 'insan olmayan', yakışıklı bir oğlanın karşısına insan bir kız çıkar ve tabii ki düşmanları olduğu için işler sarpa sarar. 'Pıffftttt' deyip geçmeyin çünkü yazar Jennifer L. Armentrout öyle bir uzaylı yakışıklı yaratmış ki, Daemon Black'in yerini tespit edebilmek için NASA'yla iletişime geçmeye çalışan arkadaşlar var! Biz de heyecanla bekliyoruz tabii beceren olursa topluca gidelim diye!

Anlatıcımız Katy'nin "öküz" ve "hıyar" olduğuna kanaat getirdiği ancak karşısında eriyip bittiği bir çocuk Daemon. Bir arkadaşım "erkeğe ukalalık çok yakışıyor ya!" der. Bu yeşil gözlü, güzel vücutlu uzaylıya da çok yakışıyor.
"Ash poponu tekmeleyecek Daemon."
Daemon'ın ağzı iyice kulaklarına vardı. "Ash popomu bunu yapamayacak kadar çok seviyor."
Ya da Katy'ye küt diye "Sence ben göz kamaştırıcı mıyım?" diye sorup, kızın suratı pancara dönünce çok eğlenebiliyor kendisi. Daemon ve Katy'nin kovalamaca oynamasını okumak oldukça eğlenceliydi. Bunun yanı sıra yan karakterler, özellikle Daemon'ın kız kardeşi Dee de çok tatlıydı. Katy'nin annesinin ise tutucu, sinirli bir kişilik değil, "yan komşumuz çok yakışıklı" diyebilen bir kadın olması da çok hoşuma gitti.

Ölümden dönmelerinin ardından kitabın sonunda tehlikeyi şimdilik atlatmış gözüküyorlar ancak serinin devamında bakalım karşımıza neler çıkacak. Yazarımız da işini biliyor hani, öyle bir yerde bitmiş ki kitap devamını okuyana kadar kafamızda kura kura çatlayacağız sanırım olacakları. 

18 yaşındaki bir çocuğu düşünüp de yalanmak gibi bir sapıklık yapamadığım ve kapaktaki abi de beni kesmediği için benim kafamda  yaşı bana daha yakın olan, Prince of Persia Jake Gyllenhaal oluverdi Daemon. Jake'in filmdeki karakteri de öküzdü hem, hem de görüntü cuk oturuyor bence. 




Tabii son olarak Obsidiyen okuyanların kendilerini şöyle bir gerçeğe de hazırlamaları gerekiyor:



No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.