Hemingway zamanında reklam da yazmış!

10.10.2012

Sosyal haber organizasyonu BuzzFeed'in haberine göre Ernest Hemingway 1951 yılında Ballantine biraları için reklam metni yazmış. Hatta iki yıl sonra John Steinbeck de bir Ballantine reklamında yer almış. 


Hemingway'in reklam için yazdığı, aşağıda Türkçe'ye çevirdiğim metnin orijinalini buradan okuyabilirsiniz.

Beni Ballantine Ale ile ilk tanıştıran Bob Benchley (Amerikalı mizahçı) oldu. Ballantine Ale o zamandan beri iyi bir yoldaş.
Onu içmek için çok çalışmanız gerek. Ama büyük bir balıkla savaşmamın ardından herhangi bir içki yerine bir şişe Ballantine Ale'i tercih ederim. Zorlu bir egzersiz sonrasında sizden alınan büyük bir şey olduğu zamanlarda Ballantine onu aynen geri koyuyor.
Onu yem kutusunda, etrafına buz küpleri tıkıştırarak saklıyoruz. Ballantine Ale'i özellikle peşinde köpek balıkları olduğu için hızlı bir kılıç balığıyla boğuştuğunuz, sıcak bir günde tatmanız lazım.
Süreç boyunca oldukça yorulursunuz. Balığı köpek balıklarına yem etmeden yakalamışsınız ve elinizde soğuk bir Ballantine var. Serin, hafif ve güçlü bir içki olduğu için yutmanızın sonrasında dahi tadı iyi. Benim içkiyi test etme yöntemim budur: gırtlağımdan aşağı inerken tadı güzel mi, değil mi diye bakarım. Ballantine'ınki güzel.




No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.