Diane Keaton'ın annesini ve kendisini anlattığı kitap: Then Again

2.03.2012

Google'a göre bu kitabın Türkçesi yok. Ben de olacağını düşünmedim zaten çünkü daha Kasım 2011'de çıktı kendisi. Umarım geç de olsa çıkar çünkü hayranlarının severek okuyacağını düşünüyorum. 

Diane Keaton benim en sevdiğim oyunculardan biri. İzlediğim her filmini çok sevdim ve röportajlarından değerlendirdiğim kadarıyla kendi karakteri de hoşuma gidiyor. Komik, bazen çılgın bir kadın gibi. Aynı zamanda kıyafetlerine de bayılıyorum ve dolabını benimkine taşımak istiyorum. Sonuç olarak bu kitabını da çok sevdim.

Diane Keaton'ın annesi yaşamı boyunca 85 adet günlük doldurmuş. Keaton kitabında annesinin yazdıklarının üzerinden ilerleyerek hem annesin, hem de kendisini ve ailesinin diğer fertlerini anlatıyor. Klasik bir Amerikan ailesi olmaları beni hiç şaşırtmadı doğrusu. Okuyucuların yorumlarına bakılırsa Diane Keaton'ın kendine güveni olmayan biri olması hakkındaki görüşlerini zedelemiş. Ben nedenini anlamadım çünkü bence bu insan olduğunu gösteriyor. Güzelliğin sorguladığı kısımları mesela ben çok beğendim çünkü hangimiz aynaya bakıp 'Allahım çok çirkinim' diye krize girmiyoruz ki?

Uluslararası düzeyde ün sahibi ve başarılı bir oyuncu olmasına rağmen Keaton kitabında bizlerden biri olduğunu göstermiş. Diane Keaton'ı seviyorsanız veya ünlülerin biyografilerini okumaya ilginiz varsa bu kitabı kaçırmayın derim.

4 comments:

  1. Biyografilere bayılırım, bu kitaptan haberim yoktu bu yazıyı okumam iyi oldu:)

    (Bu arada ben de Zamyatin'i yıl başında okumuştum önemli, etkileyici bir kitap.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok sevindim hoşuna gidecek birşeyi burada bulmuş olmana :)

      Zamyatin'den de haberin bile yoktu benim açıkçası. Cidden çok etkileyici bir kitapmış. 1984'ü okulda okutuyorlar mesela; bundan niye kimse bahsetmemiş anlayamadım.

      Delete
  2. Diane Keaton'ı ben de çok severim ve sana kıyafetleri, tarzı konusunda da kesinlikle katılıyorum. Bu kitaptan hiç haberim yoktu şimdi görünce pek sevindim hemen not aldım okunacaklar listeme;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onun kıyafetlerini çalma operasyonu düzenleyelim bence :) Elbet bir şekilde bölüşürüz!

      Ve umarım sen de benim kadar beğenirsin kitabı.

      Delete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.