Bookspotting #2 / Kim Ne Okuyor #2

7.16.2011

I guess now that I've started making note of what I see, people have stopped reading. Or, they only read when they take long trips. OR, it's too hot to read, which makes the most sense to me because Istanbul heat turns one's brain into jell-o.

Gördüklerimi aklımda tutmaya karar verdiğimden beri insanlar kitap okumayı bıraktı sanki. Ya da ancak uzun yolculuklarda kitap okuyorlar. Ya da hava kitap okumak için fazla sıcak. En mantıklı neden buymuş gibi geliyor bana çünkü İstanbul sıcakları insanın beynini eritiyor.

BOOKS SPOTTED THIS WEEK / BU HAFTA KİM NE OKUYOR

This is one I've seen a couple of people reading this week.  I've also seen it on the "New Releases" section of almost every book shop I walked into. Simply put, it's about saying "fuck it" to what others think and say about you and going ahead and doing whatever you want. The back cover says it shows you how to find a way to say "fuck it" to all your problems. I personally have no interest in reading it.

***
Bu kitabı okuyan bir kaç kişi gördüm bu hafta. Kitap aynı zamanda girdiğim her kitapçının 'Yeni Çıkanlar' rafında vardı ancak aslen ne zaman çıktığına bakmadım açıkçası. Kitabın konusu, insanların sizin hakkınızda ne söylediğine, ne düşündüğüne 'siktir et' diyerek istediğinizi yapmanız. arkasındaki açıklamada tüm problemlerinize 'siktir et' demenin yollarını bulmanız gerektiğini söylüyor. Şahsen benim ilgimi çeken bir kitap değil.

Bu kitap için de bayağı eğlenceli bir yaz kitabı diyorlar. Ben Gülse Birsel'in önceki kitaplarını okumadığım için bundan da ne bekleneceğini bilemiyorum. Eğer şansım yaver giderse ve kendimi bir plajda tembel tembel yatarken bulursam okuyabilirim. 

Zor bir yıldı, kabul edin. Dünyanın başına gelmedik kalmadı.
Doğal afet, siyasi skandallar, kavga dövüş, ayaklanma, gerim gerim gerildik...
Güneşi, aydınlığı özledik...
Karamsarlık adamı hasta eder, dert, tasa ülser yapar, hüzün cildi kırıştırır, "Of"layıp durmak çevreyi kirletir!
Bir ara verin. Tatil yapın. Beyninizi gezmeye çıkartın.
Bu kitap, ister yazın okuyun, ister başka mevsim, "yazlık" havasında. Yani gevşek, sakin, neşeli...
Bir kumsalda, şezlonga uzanmış, karpuz yiyerek okuduğunuzu hayal edin.
Ve içinizi aydınlık tutun!


No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.