Konuğum Deniz, Gece Okulu'nu yorumladı

12.04.2012

Benim okumama sıra gelene kadar, DEX Kitap'tan çıkan Gece Okulu'nu bugünkü konuğum Deniz okudu ve yorumladı. Emeğine sağlık, Deniz; tekrar çok teşekkürler. Kitap için de DEX'e teşekkür ederek sizi Deniz'in yorumuyla baş başa bırakıyorum...

Ana karakter Allie, kardeşi Christopher’ın evden ayrılmasıyla davranışları bozulmuş bir kız. Tutuklanma noktasına kadar geliyor. Son vukuatından sonra ise ailesi onun için bir karar verip, adını bugüne kadar duymadığı Cimmeria adında yatılı bir okula gönderiyorlar. İlk başta durumundan nefret etse de okula geldikten sonra ona yakınlık gösteren Jo ile başlardaki kötü ve karamsar davranışlarına rağmen Allie’nin en yakını haline gelen Carter sayesinde içinde hiçbir teknolojik şey barındırmayan ve katı kuralları olan bu yere gittikçe alışıyor. Gidilmesi yasak olan katları, Gece Okulu’nu, oraya seçilen öğrencileri ve kendisiyle bağlantısı olmayan bu okulun gizemini öğrenmeye çalışıyor. Tüm kızların hayran olduğu ama istediği kişi Allie olan Slyvain de var tabii.

En hoşuma giden karakter Carter oldu. Başlarda Allie’ye pek iyi davranmasa da sonradan onun en güvendiği insan olabilmesi ve Slyvain gibi onu her an elde etmeye çalışmaması hoşuma gitti. Allie’nin hiç bağlantısı olmadığını düşündüğünü bu okulla ve kendiyle ilgili şeyleri öğrenmesine yardım etmesi ve aşk ilişkisini fazla abartmamalarını ayrıca beğendim.

Açıkçası bu kitabı okurken bazı yönleriyle ister istemez Gece Evi Serisi’ne benzettim. Olaylar bir anda gelişti, bir anda Allie yatılı okulundaki yeni hayatına adım attı. Geçici bir süre için de olsa arasında kaldığı iki erkek oldu. Herkesin çıkmak istediği bir erkekle çıkıp onu terk etti. Kendisi hakkında bilmediği şeyleri ve önemli biri olduğunu öğrendi gibi. Ama yine de hoşuma giden bir kitap oldu, akıcıydı ve okuması gayet keyifliydi. Özellikle katilin kim olduğu kısmını öğrendiğim zaman şaşırdım gerçekten. 

Arka kapak yazısı:
Herkes yalan söylerken kime güvenebilirsin?
"Allie'nin dünyası başına yıkıldı.
Okuldan nefret ediyor. Erkek kardeşi evden kaçtı. Üstüne üstlük kısa süre önce tutuklandı. Yine... Şimdi bir de annesiyle babası onu evinden uzaklara, kimsenin adını duymadığı bir okula gönderiyorlar.
Her şeye rağmen Allie yatılı okulunda mutlu oluyor. Yeni arkadaşlar ediniyor. Bir de Carter var; görür görmez yakınlık duyduğu, yalnızlığı seven, karamsar bir oğlan.
Ama bir gün Allie çatıda garip sesler duyuyor...
Ve akşamları ormanda gizemli gölgeler görmeye başlıyor.
Cimmeria Akademisi sıradan bir okul değil.
Gece Okulu'nun öğrencilerinin ne yaptığını kimse bilmiyor.
Öğretmenler büyük bir sır saklıyorlar.
Allie okulun ne kadar tehlikeli olduğunu anlıyor...
Hepsi korkunç bir sona doğru sürükleniyor."

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.