"Ölüceğğğz!" diye diye okudum!

11.26.2012

28 Days Later gibi, çoğunlukla silah olarak geliştirilip yanlışlıkla yayılan virüslerin insanları zombiye, vs. çevirdiği filmleri severek izledik, izliyoruz. Şahsen ben sonrasında "bu da ikiz kuleler gibi gerçek olmasın aheeeeey?!" diye ufak çapta krizler geçiriyorum. Bu kitap da böyle bir şeydi...


Pandora's Succession'da da CDC isimli bir ilaç firması salıyor mikrobu insanların üzerine. CIA'de çalışan Ridley Fox, nişanlısını öldürenlerin peşinden koşarken yakalanıyor, yakalandığında da böyle bir mikrobun varlığından haberdar oluyor. Sonrası, eti hüp diye eriten bu mikrobun salınmasına karşı koymak için koşuşturmacayla geçiyor. Rusya'dan Japonya'ya bir koşuşturmaca bu, öyle Mirkelam misali koşmuyor adam.

Aksiyon daha ilk sayfadan beri başlıyor ve Brooks'un anlatımıyla her şey kafanızda sanki gözünüzün önünde oluyormuş gibi canlanıyor. Brooks, Indiana Üniversitesi'nde biyoloji okumuş ve bu da kitaptaki ayrıntılardan oldukça belli açıkçası. Aksiyon dolu, hem ürkütecek, hem sürükleyecek, hem de "bu gerçek olsa ne olurdu?" diye düşündürecek bir kitap arıyorsanız Pandosa's Succession tam size göre.

Türkçesi yok kitabın ancak İngilizce okuyanlar Google'da aratıp bulabilirler kitabı.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.