Ellen DeGeneres'i seven parmak kaldırsın!

6.01.2012

Ellen DeGeneres'i çok seviyorum. Stand-up zamanlarını da, talk show'unu da... Normalde stand-up olayını pek sevmem ben çünkü komedyenlerin çoğu 'stereotype'larla dalga geçiyor veya çok politik oluyorlar. Birilerinin ezildiği, kötülendiği durumları sevmiyorum; hele ki bu 'komedi' adı altında yapılıyorsa daha da sinir oluyorum. Ellen'ı çok sevmemin nedenlerinden biri de bahsettiğim türden bir komedyen olmaması. İnsanları incitmeyen, komik, pozitif ve size ilham veren bir kişilik kendisi.

'Seriously... I'm Kidding' isimli kitabını okurken de çok güldüm. Belli bir konusu yok kitabın; Ellen her zamanki gibi konudan konuya atlıyor. Bölümler kısa kısa ve bazıları çok yaratıcı. Mesela çocukları olanlar için bir bölümü boyama kitabı gibi yapmış, renklendirmeleri için resimler koymuş. Kitabı AudioBook olarak dinleyenler için de ayrı bir bölüm var ama yazılı kitaba da koymuş onu. Tabii her zamanki gibi hayatının çarpıtılmış versiyonları olan komik hikayeler ve hayata dair fikirleri de var. 

Şahsen kitabın AudioBook'unu iPod'a atmayı planlıyorum sinirim bozulduğu zaman dinler gülerim diye. Bence Ellen DeGeneres insanı gerçekten mutlu ediyor ve bir süreliğine de olsa endilelerinizi unutturuyor. 

2 comments:

  1. Ellen'ı sevmeyen var mıdır acaba? Bu kadar neşeli, şen şakrak ve içten birini... Fırsat buldukça programını takip ediyorum ama kitabını bilmiyordum. Sanırım Türkçe'si yoktur. İngilizce okumam da oldukça zor gibi.. :/

    ReplyDelete
  2. Ellen diğer stand-up'çılar gibi güldürüp orada bırakmıyor. Sonrasında bir mutluluk hissi kalıyor insanda. Umarım kısa zamanda Türkçeye çevrilir de okuyabilirim.

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.