Kaçarken çok bayıksın Rabbit!

5.15.2012

John Updike'ın Tavşan Kaç isimli kitabı, kitap kulübümüzün Mayıs ayı seçimiydi. Bu yıl ağırlıklı olarak ödüllü kitaplara odaklandık. John Updike'ın Rabbit isimli adamın hayat hikayesini ele alan kitaplarından da ödüllü olanlar var. Yazar amcamız da pek çok ödüle layık görülmüş. Açıkçası kendimi bir kez daha 'ödüllü kitaplar neden böyle zor okunan, bunalım kitaplar oluyor?' diye düşünürken buldum. Bu da böyle bir maceraydı deyip zamanımı çalmasına çok üzülmemeye çalışıyorum. Ancak serinin devamını okumayacağım kesin. Rabbit'e ne olduğu cidden umurumda değil.

Hikayeyi şöyle özetleyelim: Rabbit hayatından kaçmaya çalışırken burnu boktan çıkmıyor. Kendisi de, etrafındakiler de karaktersiz, insanı sinir eden ve iki boyutlu karakterler. Yazar her şeyi en ince ayrıntısına kadar tasvir etme ihtiyacını hisseden bir yazar. Rabbit daha başlarda sigara almaya diye evden çıkıp kaçmaya karar verdiğinde sayfalar boyunca nerelerden geçtiğini, benzin aldığı yerlerdeki saçma muhabbetlerini okumak zorunda kalıyorsunuz mesela. Düşünürken bile sıkılıyorum yemin ederim! Bence bu kitabı okuyup zaman kaybetmeyin. Internetten özetini araştırın, onu okuyun, kitabın ne olduğunu bilin yeter. 

Bu arada ben kitabı İngilizce okudum. Başta 'zor okunan' dememin nedeni de bu tasvirler. Yoksa İngilizcesi zor falan değil, rahatça okuyabilirsiniz.

4 comments:

  1. ben bu kitabı bana kitap etkinliğinde çıkan Pınar'a isteği üzerine hediye etmiştim ve çok ilgimi çekmişti
    Ama şimdi senin yazın da kafamı karıştırdı...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynı dertten ben de muzdaribim kardeş ama kararlıyım, okuyacağım valla :)

      Delete
    2. Bende okumaya başlayınca hissedersin biter mi, bitmez mi. İlk 50-60 sayfayı seversen devamı da öyle gidiyor.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.