Yorum: Awakening

1.24.2014

Bu kitap, İngilizce yorumlar, vs. yazdığım CommunityBookStop üzerinden, yorumlamam için gönderildi. Kapağını görüp, GoodReads'te tanıtım yazısını okuyunca bir huylandım açıkçası-- sci-fi seviyorum, evet, hem de çok. Ama bu, hiç katlanamadığım sci-fi romanları andırıyordu. Kitabı elime aldığımda ise çoğu zaman olduğu gibi bu sefer de yanıldığımı anladım....


Öncelikle, Bolton Ydron Saga'nın ilk kitabı olan Awakening'te (uyanış) orijinal ve biraz da garip bir dünya yaratmış. "Steam engine" döneminde, feodal rejimle yönetilen bize gezegende tüm güç insanlardaymış gibi gözüküyor ancak onları alaşağı etmek isteyen başka bir tür var. Bu "yaratık"lar ortalıkta insan formunda dolaşıyorlar ancak insanların beyninin içine konuşmak gibi garip yetenekleri var.

Prens Regillus, yani Reg, akıl hocası Ai'Lorc tarafından tehlikede olmasıyla ilgili olarak uyarılıyor. Ai'Lord, Reg'e tehlikeden kaçınmasının tek yolunun evinden olmak olduğunu söylüyor. Reg'in hikayesini, yakın arkadaşları Danth, Leorar ve Ered'le birlikte çıktığı yolculuğu, bu karakterlerin kendilerini ve krallıklarını korumak için aşmak zorunda kaldıkları zorlukları görüyoruz. Awakening'de, başka boyutları ziyaret eden yaratıklar, koşullar nedeniyle hırsızlara, kadınlara tecavüz eden adamlara dönüşmüş olan bir ordu, insanları ele geçirip onları köle ve yemek olarak kullanmak isteyen Dalthin'ler var.

Özellikle bir süreliğine bambaşka diyarlara kaçmak isteyenlere tavsiye ediyorum.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.