18. ÜKG Blog Turu: Kırık Camlar Üzerinde Dans - Ka Hancock

12.09.2013


Ka Hancock, ABD’nin Utah eyaletinde, şahane dağların gölgesinde doğdu ve büyüdü. Hayatını bir şeyler ödemeye adayan Hancock’un hemşirelik alanında iki derecesi var. Tıbbın çeşitli alanlarında çalışmış olmasına rağmen en sevdiği psikoloji alanı. Hancock, uzun süredir evli olduğu eşiyle lisede tanıştı ve hepsi evli olan dört çocukları var. Her seferinde kendi yatağını özlese de çok fazla seyahat ediyor, döndüğünde anlatacak hikayeleri olduğu için bu yatağına duyduğu özleme değiyor. Makarna, neoklasik müzik ve başladı mı elinden bırakamadığı kitapları seviyor. Kendini “sağlıklı, mutlu ve çok meşgul” bir insan olarak tanımlıyor.

Hancock, ilk hikayesini dördüncü sınıftayken, bir gün derse gelmeyen öğretmeni hakkında yazmış. Sınıfça adamı aramaya girişen çocuklar, kendisini evinde ölü bulmuşlar. Ölen biri hakkında yazma tutkusuyla altüst olan Hancock, yazdığı hikaye ile adamı canlandırmış. O günden bu yana düzenli bir şekilde yazmaya devam ediyormuş.

Kırık Camlar Üzerinde Dans’ı çocuklarını yetiştirmek, okula gitmek, çalışmak ve çamaşır yıkamak arasında yazmış. Kitabın fikri, “ya böyle bir şey olsaydı?” tarzı bir durumu düşünmesiyle ortaya çıkmış: “ya iki kız kardeş olsaydı, biri çocuk sahibi olamasaydı, öbürü olabilseydi ama çocuğu olmaması gereken bir tip olsaydı?” Böyle başlayan hikaye daha sonra gelişerek yalnızca kız kardeşleri değil, bir evliliği, topluluğu, hastalığı ve insanların birbirini sevebilme kapasitesini sorgulayan bir kitaba dönüşmüş. Hancock, kitabı yazarken evliliğe ve aileye olan bağlılığı ve akıl hastalarıyla ilgili deneyimlerinden beslenmiş.


Bir sonraki hikayesi, 16 yaşındaki, January Duzinski isimli bir kız hakkında olacak. January, doğduğu gece ebeveynlerinin öldürüldüğünü düşünen bir kız. Halbuki o gece geçirdikleri bir kaza sonucunda babası hayatını kaybederken annesinin beyni hasar görüyor. January, bu kadını akıl hastası teyzesi Cleo olarak tanıyor. Hikaye, January’nin ve annesinin yolculuğunu, bu genç kızın gerçekleri öğrenmesini temel alıyor.

Yazar ve kitapları hakkında daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
a Rafflecopter giveaway

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.