Charlize Theron 'Genç Yetişkin' ise...

3.05.2012

Geçtiğimiz günlerde Charlize Theron hakkında bir haberde bu filmin ismi geçiyordu. 'Aaaa neymiş bu acaba?' diye merak edip Google'a danışınca rol arkadaşının Patton Oswalt olduğunu gördüm ve izlemem gerektiğine karar verdim. Yazarın Diablo Cody olduğunu görünce huylanmdım değil ama 'ne kadar kötü olabilir ki?' dedim kendi kendime...
Theron'un karakteri Mavis 37 yaşında, kocasından boşanmış,'Young Adult' kitapları yazıyor. Bilgisayarının başında, yazmakta zorlandığı bir gün lisedeki sevgilisinin çocuğu olduğuna dair bir e-mail alınca büyüdüğü kasabaya dönüp adamı geri almaya karar veriyor. Filmin ismi olan 'Young Adult' hem yazdığı kitaplardan, hem de karakterin büyüyememiş olmasından geliyor anlayacağınız gibi. Ancak bence fazla kasmışlar. 
Mavis, arabasında lisede sevdiği şarkıları dinliyor, giyim tarzı liselilerinki gibi ve alkoliklik derecesinde içki içiyor. Depresyonda olduğunu filmin daha en başından anlayabiliyorsunuz. Biraz da bu yüzden gereksiz geldi bana 'Young Adult' bağlantısı. Yetişkin gibi davranıyor olsa da, olmasa da, Mavis'in durumundaki, kafası karışık ve depresyonda bir insan da kolaylıkla saçmalayabilir. Diğer yandan sadece bu bağlantının kurulmasından bile bu işte Diablo Cody'nin parmağının olduğu anlaşılıyor. 

Kendisinin 'genç yetişkin' takıntısını anlayamadım hiçbir zaman. Bence ne modaysa onu kovalıyor. O nedenle 'Young Adult' kitaplarının paylamaya devam ettiği zamanlarda böyle bir film yapması normal cidden. Bu ilk 2007'de, Juno'yla başlamıştı. Filmini beğenmiştim ancak bir yandan da çok abartı olduğu için sinir olmuştum.  Jennifer's Body tam bir zaman kaybıydı. United States of Tara'yı bayağı beğenmiştim ancak onun da çoğunluğu kadrodaki yazarlar tarafından yazıldığı için Cody'nin varlığı ne çok belli olmuştu, ne de çok umurumda. Şimdiyse bu film yine 'ben Cody'nin eseriyim' diye bağırıyor. Ana karakter çok abartılmış ama Theron'un oyunculuğu sayesinde çekilmez olmamış en azından.
Filmin en güzel yanı Theron ve Oswalt'ın karakterleri arasındaki garip ilişki. İzlenmeye değer tek yanının da bu olduğunu düşünüyorum çünkü film bir şey katmıyor izleyiciye. Charlize Theron ve Patton Oswalt'u seviyorsanız izleyin gitsin boş bir zamanınızda. Sevmeseniz bile en fazla 1,5 saat kaybedeceksiniz.

2 comments:

  1. Ben çok merak ettim bu filmi, YA türünü pek sevdiğimden ve "yazar" temalı filmlerden de hoşlandığım için en kısa zamanda izleyeceğim, teşekkürler Simay;)

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.