Kurt Cobain'i unutmadık, unutamayız...

2.21.2012

Dün, yani 20 Şubat'tı Kurt Cobain'in doğumgünü. Araya bir sürü ıvır zıvır iş girdiği için bloga yeni yazamadım. Ama geç olsun güç olmasın diye boşuna dememişler, değil mi? Ben Cobain'in hayata gözlerini yumuşunu hatırlayan en genç jenerasyondanım hesaplarımı doğru yaptıysam. Tam kendisini yeni keşfetmişken, 'insanlar neler yapıyo ya!' diye kendimden geçmişken göçüp gittiği için çok üzmüştü beni. 

Cobain aynı zamanda hakkında çok fazla şeyin yazılıp çizildiği birisi haliyle. Ben de vaktinde isminin geçtiği her şeyi okumuş olanlardanım. Doğumgününün şerefine favorilerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.



Journals by Kurt Cobain

Bunun çıktığı günü ve kendimden geçişimi çok net bir şekilde hatırlıyorum. İçinde şarkı sözlerinin müsvettelerinden solaklar için gitarların nasıl yapılabileceğini gösteren çizimlerine kadar her şey var. İnsanın bir yandan aklı uçuyor, bir yandan da fazla özeline girdiğinizi hissedip rahatsız oluyorsunuz. Hayranları kesin okumuştur bile ancak her müzikseverin okuması gerektiği bir kitap olduğuna inanıyorum.









Kurt Cobain'in 4 yıl süren bir araştırmaya dayanan, en ayrıntılı biyografisidir bu. Günlükleri daha çıkmadan onların yanı sıra röportajlarını, hiç görmediğimiz ve görmeyeceğimiz dokümanları kaynak alıyor. Doğumundan ölümüne kadar her şeyi ele alıyor. İçiniz burkularak okuyorsunuz tabii ki ancak özellikle biyografi sevenlerin, hele ki Cobain'i de seviyorlarsa çok beğeneceklerini düşünüyorum.











Love & Death: The Murder of Kurt Cobain by Max Wallace & Ian Halperin

Ölümü hakkında yazılıp çizilenlerden en rahatsızlık verici fakat bir o kadar da kaynaklara dayananı bu kitap bence. İki araştırmacı gazeteci tarafından hazırlanan kitap Cobain'in eşi Courtney Love'ın tuttuğu dedektifin bulgularına ve adli delillere dayanıyor.








Bunların Türkçesinin olup olmadığına bakmadım. O kısmını da size bırakıyorum bu sefer.

2 comments:

  1. Bugün dinledim birkaç Nirvana şarkısını ve şunu farkettim: Hiç eskimemişler.

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.