Benim de artık bir Kindle'ım var!

1.11.2012

Kuzey Güney izlerken ellerim boş durmasın, Kindle heyecanımı paylaşayım dedim. Benim ailem kitapkurdu bir evlada alıştı artık. Sağolsunlar, 'Bunun İngilizcesi yok hiç bir yerde! Bu da amma pahalı satılıyor!' tarzı çimkirmelerimi ciddiye alıyor, bana acıyorlar. Bu da bıdıbıdlarımı dinleyişlerinin bir eseri. Alsam mı, almasam mı, nasıl alsam, alışır mıyım acaba diye düşünürken doğumgünü hediyesi olarak bana bir Kindle almışlar. İlk dokunuşta aşk bizimki...

Daha bunları incelerken uzun uzun okumuştum Kindle'ı olanların yorumlarını. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi abonesi olduğum BUST dergisini dahi Kindle'cığımda okuyabiliyorum. Bu arada, NetGalley diye bir web sitesi var. Kitaplar yayınlanmadan önce eleştirmenlere ve blogger'lara yollanan kopyalarını e-kitap olarak isteyebiliyor, yayıncı onay verdikten sonra da indirip okuyabiliyorsunuz. Veeee tabii ki hemen Kindle'a uyum sağlamış! Bayıldım, bayıldım, bayıldım!

Gıcığıma giden yanları olmadı mı peki? Oldu. O da yayıncıların paranoyaklığından dolayı. İlk açtığımda bulunduğum ülke Amerika olarak gözüküyordu. Uzun zamandır almak istediğim iki kitabı hemencecik alıverdim. Ertesi gün uyanık Amazon bana bir mail attı. 'Sen bunları aldın ama Amerika'da değil, Türkiye'deymişsin Simay hanım!' gibilerinden... Lokasyonunuzu Türkiye'ye değiştirince de hiçbirşey alamıyorsunuz maalesef. Yazıya değer veren bir insan olarak korsan kitap, vs. aldığım olmamıştır şimdiye kadar. Param varsa alırım, yoksa biriktirir alırım. Ancak bu durumda nereden bulursam oradan ediniyorum kitapları. Günah benden gitti mi? Gitti.

Artık bir de güzel bir kılıf bulursam Kindle'ımı çantamda taşımaya başlayabilirim.

14 comments:

  1. Simay bizim Eda da ayni dertlerden muzdarip :)) Amazon cok kati ve dar goruslu 21. Yuzyil sartlarinda :) Güle Güle kullan yeni oyuncaginiii :)

    ReplyDelete
  2. Hayırlı olsun=)) Ben de almak istiyorum ama işte Amazon'un bu tavrı beni de sinir etmişti, gerçi kendi indirdiğin ebookları bunda okuyabiliyorsan sorun yok demektir=) Ben de netgalley'den uzun zamandır faydalanıyorum=) gerçekten şahane kitaplar edinebiliyorsun;)Ah bu arada Kindle'ı nerden aldınız? Türkiye'de de satılıyor, internette falan ama Amazon'dan mı aldınız?

    ReplyDelete
  3. @ Mert: Sizin blogda okumustum yazisini. O da tereddut etmeme neden olmustu acikcasi. Istemiyorlarsa paramizi, vermeyiz artik n'apalim! Amazon da yayincilarin istekleri dogrultusunda hareket ettigini iddia ediyor. Kendi bilir.

    @ Gungor: Evet bulabiliyorum ve okuyabiliyorum. Simdi buraya ulu orta yazmayayim ama kaynak paylasabilirim :) Hatta format ceviren bi program da buldum. Kindle'i da kardesim sahibinden.com'da satan bir cocuktan, elden almis. Amazon ne yazik ki yollamiyor buraya; ancak yurtdisindan gelen birinin getirmesi lazim.

    ReplyDelete
  4. Ben de baya bir kaynak bulmuştum aslında hatta elimde baya bir ebook da var ama işte bilgisayardan okumak zor; en çok satın alma olayını merak ediyordum, anladım şimdi teşekkürler Simay;)

    ReplyDelete
  5. Hayirli olsun. Guzel gunlerde kullan. Amazon'un kindle sahiplerine bedava verdigi kitaplar var - cogu klasikler - onlari da indirmene izin vermiyor mu?

    ReplyDelete
  6. @Gungor: Bilgisayardan okumak bana da cok zor geliyor. O yuzden simdiye kadar indirdiklerimin hepsini attim sonunda Kindle'a :)

    @Selen: Tesekkur ederim! Yok canim onlar da burada calismiyor. 5 tane ansiklopedimsi kitap cikiyor sadece, onda da "Pricing not available" yaziyor.

    ReplyDelete
  7. edinip edinmeme konusunda çok kararsızım e-readerları..sanki verimli okuyamam gibi geliyor bilmiyorum..
    bu arada 100.izleyicinim umarım 1000 leri de görürsün..
    sevgiler

    ReplyDelete
  8. @zoitsa: Ben de oyleydim ama Kindle'in sayfa kivirma ozelligi bile var. Hatta sayfalara not almaniza bile izin veriyor. Ve cok tesekkur ederim :)

    @kitap eylemcisi: Tesekkurler! :)

    ReplyDelete
  9. Güle güle kullan :) Bende bir tane Kindle için ölüyorum. İnşallah en kısa zamanda... Evet biraz kıskandım ne olmuş :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canım en kısa zamanda senin de bir tane olsun inşallah!

      Delete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.