Çığlık (Hush, Hush 2) - Becca Fitzpatrick

11.29.2011

Kitap: Çığlık (Hush, Hush 2)
Orijinal adı: Crescendo
Yazar: Becca Fitzpatrick
Çevirmen: Sevinç Tezcan Yanar
Basım yılı: 2011
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa sayısı: 407

Nora Grey'in hayatı mükemmellikten hâlâ çok uzaktadır. Hayatına kastedilmiş olması hoş bir deneyim olmasa da en azından bu durumun içinden bir koruyucu melek sahibi olarak çıkmıştır. Gizemli, çekici ve muhteşem bir koruyucu melek. Ama Noranın hayatındaki yerine rağmen, Patchin hareketleri kesinlikle meleksi değildir. Hatta her zamankinden daha anlaşılmaz görünmektedir;
tabii bu mümkünse.


Hayatındaki gerçeklerin ne olduğunu umutsuzca öğrenmek isteyen Nora, cevaplara ulaşabilmek için kendisini giderek tehlikeli hale gelen durumların içerisine sokar. Ama belki de bazı şeyler olduğu gibi bırakılmalıdır, zira gerçek, güven duyduğu her şeyi ve herkesi yok edebilir. 


Bu kitabın ilk ve son satırlarını firstandlastlines blog'da okuyabilirsiniz.

Bu da içimdeki 16 yaşındaki kızın bayıldığı kitaplardan biri. Bir yandan hoşuma gidiyor, bir yandan 'bunun yerine adam gibi bir şey okuyabilirim aslında' diye geçiriyorum içimnden. Ama insan duramıyor tabii ki.

Hush, Hush serisinin ikinci kitabında Nora gıcık etti beni. Mızmızlıkta, paranoyaklıkta, pek çok benzer şeyde aştı resmen kendini. Ama daha çok sonunun bariz belli olmasına sinirlendim sanırım. Normalde böyle şeyler fazla umrumda olmaz çünkü sonuna gelene kadar pek çok heyecanlı olay olabiliyor. Ancak Çığlık'ta olanlar fazla zorlanmış gibi geldi bana. Bir sır yaratmak için çok uğraşmış yazarımız ama onu meydana çıkarırken kendini ele veriyor. Ayrıca hatun kısmının mızmızlama kısmını da fazla uzatıyor!

Üçüncü kitabı da almıştım bunu alırken ancak bence bekleyebilir biraz. Yine arada çıtır-çerez bir şey lazım olduğunda onu da okuyuveririm. En azından Nora'nın en yakın arkadaşı Vee beni bayağı eğlendiriyor.




1 comment:

  1. Hey! Ι could have sworn I've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
    Anyhow, I'm definitely glad I found it and I'll be book-maгking
    and checking bасk often!

    Mу blοg; SEOPressor V5
    my webpage :: Latest SEOPressor Plugin

    ReplyDelete

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.