21. ÜKG Turu: Sana Kapıldım || Laurelin Paige - Yazarla Söyleşi + Çekiliş

2.19.2014

21'nci turumuzda Laurelin Paige'in Sana Kapıldım (Fixed on You) romanı var. Tur takvimimiz şöyle:


1.GÜN
------------------
  17.02.2014 | Romancekolik - Yorum
17.02.2014 | Kitab-ı Sevda - Yorum 
------------------
2.GÜN
------------------- 
18.02.2014 | Yorumbaz - Yorum 
-------------------
3.GÜN
-------------------
19.02.2014 | Zimlicious - Yazarla Röportaj 




Laurelin Paige (LP): Türkiye’deki yeni okurlara merhaba! Sizinle tanıştığıma memnun oldum!

Zimlicious(ZIM): Bir eşiniz ve 3 kızınız var. Bir yazarsınız. Bunun yanı sıra profesyonel müzisyensiniz. Tüm bunları nasıl yönetiyorsunuz?

LP: Gerçekten bilmiyorum! Dürüst olmam gerekirse, tüm gün evde olan, mükemmel bir eşim var ve bunların çoğunu o yönetiyor. Eve ekmek götürebilmem için tüm ev işlerini yapıyor ve kızlarımızla ilgileniyor. Son birkaç aydır müziğe harcadığım zamanı azalttım; bu da yardımcı oluyor ancak hala beni meşgul ediyor. Yaptıklarımın hiçbirinden vazgeçebileceğimi sanmıyorum; hepsini seviyorum!

ZIM: Ne kadar zamandır yazıyorsunuz? Seksi hikayeler yazmaya ne zaman karar verdiniz?

LP: Ortaokul seviyesinde çocuklar için hikaye yazmaya 2011 yılında başladım. Harry Potter benzeri hikayeler. Bunlardan iki tane yazdıktan sonra, “neden romance yazmıyorum ki?” dedim. Sonuçta bunlar okumayı en sevdiklerim. Böylece bir tane yazmaya başladım ve bir baktım ki bir temsilcim var. O zaman bu yolda devam etmem gerektiğini anladım.

ZIM: Aileniz ve arkadaşlarınız kitaplarınıza nasıl tepkiler veriyor?

LP: Çoğunlukla destekleyiciler. Ailemdeki bazı kişiler pornografik hikayeler yazmamdan memnun değiller ancak hala benimle konuşuyorlar ve bu iyi bir şey. Kilisemle oldukça yakın bir ilişkim var ve oradakilerin beni yargılayacağından korkmuştum. Oradaki insanların çoğunluğunun benim için heyecanlandığını görmek tatlı bir şekilde şaşırtıcıydı.

ZIM: İnsanların hayal dünyanıza girmesine izin vermek ve orada bulduklarını beğenmeleri nasıl bir duygu?

LP: Tedirgin edici ve mükemmel ve utanç verici. İnsanların ilk üçlememe böyle güzel tepkiler verdiği için çok şanslıyım. Eğer başarısız olsaydım işler çok daha zor olurdu. Ama okurlarımdan aldığım mükemmel destek ile duygusal olarak oldukça doyurucu bir yol oldu.

ZIM: Favoriniz olan seksi kitaplardan bazılarını paylaşabilir misiniz?

LP: Sevdiklerim çok farklılaşıyor. Sylvia Day’in Crossfire serisini, Emma Chase’in Tangled serisini, Christina Lauren’in Beautiful serisini ve Tiffany Riez’in Original Sinners serisini seviyorum. C.J. Roberts’ın Dark Duet ve Pepper Winter’ın Tears of Tess serisi gibi oldukça karanlık serileri de seviyorum.

ZIM: Karakterleriniz, gerçek hayatta tanıdığınız insanlardan özellikler barındırıyor mu?

LP: Barındırmıyorlar aslında. Saplantılı aşk hastalığını ele aldım çünkü gençliğimde Alayna kadar olmasa da bunun bazı belirtilerine sahip olduğumu hissettim. Seksi, patron tavırlı bir alfa erkeği tanımak isterdim. Ancak nazik, hayalperest eşimi seçerdim.

ZIM: Sizce bu türü neden bu kadar çok kişi severek okuyor?

LP: Bu tür, yetişkinlere yönelik bir fantezi. Gerçeklerden kaçış. Hepimiz rol yapmayı sever, prenses olmayı ve prensimizi bulmayı dilerdik. Şimdi yetişkiniz ve fantezinin özü hala aynı: her şeye sahip olan bir adamın basit, sıradan “biz”e aşık olmasının hayalini kurmak istiyoruz.

ZIM: Türk okurlar Sana Kapıldım’dan neler beklemeli?

LP: Pek çok şehvetli sahne. Ana karakterimizden bazı sinir bozucu hareketler… Bir akıl hastalığı var sonuçta. Ve takım elbiseli bir adamdan bol bol müstehcen konuşmalar.

ZIM: Takım elbiseli adamlara zaafınız olduğunu okudum. Bu ne zaman, nasıl başladı?

LP: Hiçbir fikrim yok. Her zaman zeki adamları çekici buldum ve sanırım takım elbise bir erkeği zeki gösteriyor. Sonra Mad Men dizisi başladı ve Jon Hamm’e kim karşı koyabilir ki? Hamm, takım elbise fetişimi daha ileri boyuta taşıdı.

ZIM: İki “arızalı” insanın bir araya gelip birbirlerini iyileştirmesi gerçekten mümkün mü?

LP: Tam olarak emin değilim. Mümkün olduğunu söylemek isterim ancak, daha önce de belirttiğim gibi, yazdığım kitapların fantezi olduğunun oldukça farkındayım. Aslında, kitaplarda okuduğum çok fazla “arızalı” insan var. Bunlar, desteklediğim ve bayıldığım karakterler. Ancak gerçek hayatta desteklemeyeceğim karakterler çünkü ilişkileri suiistimale dönüşmeye çok müsait. Bazen çizgiyi geçiyor bile. Diğer yandan ise gerçek hayatta pek çok insanın doğru kişiyi bulduklarında yuva kurduklarını gördüm. Yani belki bir oluru vardır.

ZIM: Türk okurlarınız için bir mesajınız var mı?

LP: Tanrım, bilmiyorum. Umarım Sana Kapıldım’a bir şans verirsiniz ve umarım kitabım benim kadar sizin de hoşunuza gider. Türkiye’nin kitabımın yayınlandığı ilk yabancı ülke olmasından dolayı çok heyecanlıyım. Sizlerin desteğiyle Türk okurların çok büyük bir hayranıyım.



a Rafflecopter giveaway

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.