19. ÜKG Blog Turu: Sins and Needles - Karina Halle

12.30.2013

19. ÜKG blog turumuzda Karina Halle'nin Sins & Needles isimli kitabını inceliyoruz. Kitap tanıtımını burada bulabilir, bu yazının devamında ise yazar hakkında derlediğimiz bilgileri okuyabilirsiniz. 



Norveçli bir Viking ve Finli bir Moomin'in kızı olan Karina Halle, Kanada'nın Vancouver şehrinde, trolları ve sonsuz karanlığı düşünerek büyüdü. Bu, daha sonra gece yaratıkları ve insanları sinir eden şeylere dair sadistik bir sevgiye dönüştü. Yazdığı kusurulu karakterlerin çoğu gibi Halle de kendini nerede bulacağını bilemediğinden şimdiye kadarki denemeleri arasında oyunculuk, makyaj sanatçılığı, film prodüksiyonu, senaryo yazarlığı, fotoğrafçılık, seyahat yazarlığı ve müzik gazeteciliği yer aldı. Sonunda kendisini yazdığı romanların sayfalarında buldu. 

Halle'nin Vancouver Film School'dan senaryo yazarlığı derecesi ve Thompson Rivers University'den gazetecilik derecesi bulunuyor. Seyahat yazılarının, müzik eleştirilerinin ve fotoğraflarının yer aldığı yayınlar arasında Consequence of Sound, Mxdwn ve GoNomad Seyahat Rehberleri bulunuyor. British Columbia'daki bir adada nişanlısı ve köpeği ile yaşayan Halle, zombi apokalipsine hazırlanıyor. 

Halle için Sins & Needles'ı yazmanın en zor yanı Ellie üzerinden kendi sınavları ve acıları ile yüzleşmek zorunda kalması olmuş. Kitaptaki sahnelerin çoğu, kendi yaşadığı olaylara dayanıyormuş.

Yazara ilham veren kitaplardan biri Jane Eyre. İlham aldığı yazarlar araısnda ise Christopher Pike ve Stephen King yer alıyor. 

Yazmadığı zamanlarda kitap okuyor, kitaplarını pazarlıyor, şarap içiyor, müzik dinliyor, seyahat ediyor, internette zaman harcıyor, spor salonuna gitmeyi düşünüyor.

Halle de bir Açlık Oyunları hayranı ve kendisi Team Peeta. 

Müzik, Halle'nin hayatında çok önemli bir yere sahip. Korku türünde olan Experiment in Terror serisini yazarken çoğunlukla Fantamos, Depeche Mode, Rob Zombie, Bahren ve Der Club of Gore dinlemiş. 

Javier'in Ellie için hisleri olduğunu, hatta Ellie'ye aşık olabileceğini düşünüyor. Ama aşkın ne demek olduğunu bildiğinden emin değil. Yazara göre Javier uzman bir manipülatör ve dediklerini ciddiye alırsanız canınız yanabilir. 

Camden ise sevdiği kadın için her şeyi göze alabilecek bir karakter. Bold Tricks'te Camden'ın daha da güçlendiğini ve öne çıktığını görecekmişiz. Yazar, Camden'ın bir kahraman olabileceğini düşünüyor. 

Kendisine aşağıdaki link'lerden ulaşabilirsiniz: 


ÇEKİLİŞ

a Rafflecopter giveaway

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.