Sizin olmazsa olmazınız ne?

7.16.2013

Grafik tasarımcı Furkan Şener, hikayelerden poster yapmış da haberimiz yokmuş! Şener, insanlara "Senin olmazsa olmazın ne?" sorusunu kişi, tanışıklık, zaman, mekan, konuşmanın ilerleyişi gibi etkenlere göre farklı şekillerde soruyor ve ortaya "Bu Proje Olmazsa Olmaz" çıkıyor.


Cevaplara bir kısıtlama getirmemiş olması çok hoşuma gitti. Bu sayede çok farklı hikayeler çıkmış ortaya. Şener, 100 olmazsa olmazı 100 kısa hikayede, 100 posterde bir araya getirmiş. Bazılarına özellikle bayıldım:


20 / kediler
 Benim en iyi dostum ve ev arkadaşım. Her zaman beni mutlu etmeyi bilen bir bakışı var.      Erkek kardeşim çok salak baktığını söylese de biliyorum ki öyle değil. Kesinlikle çok iyi bir dost ve kesinlikle nankör filan değil/değiller. Sadece kendi karakterleri var. Aynı bir insan gibi istediği şeyi yapıyor, istemediği hiçbir şeyi yapmıyor. İnsanlar komut verip sonuç görmeye çok alışmışlar. Bunu kedilerde göremedikleri için de sanırım kediler nankör oluyor.


33 / Kadınlar  "Kadınlar" dedi.    "Kadınlar olmasa biz yaşayamayız. Şu anda ilk aklına gelen anlamda değil söylemek istediğim. Cinsel bir içerik yok ya da var; ama tamamı o değil. Mesela bence kadın ve erkek eşit değil. Kadın kesinlikle daha üstün. Kimseye bir şey dediğim yok, bu benim sadece kendi fikrim. Düşünsene annelik içgüdüsünü; hiçbir erkekte yok ve olmayacak. Duygusallık. Kadın kesinlikle daha duygusal, daha yumuşak, daha zarif… Biz öyle miyiz? Biz daha yüzeysel ve daha sertiz. Sonra estetik. Kadın kesinlikle daha estetik . İşte burda belki cinsellik girebilir, ama aslında o da değil! Kadın çok güzel, çok zarif, çok estetik…” Ve ardından gülümseyerek ekledi: "Tabi kadın gibi kadın olmalı! Düşün şimdi, sen yaşayabilir misin kadınlar olmadan?

·         

    
     38 / rock'n'roll     Müzik hakkında çok şey söyleyen oldu ama bence hiçbiri bu kadar kısa ve bu kadar içten değildi. Belki de hiçbiri beni bu kadar çekmedi. ''Rock’n’roll bebeğim!''







100 hikaye ve posterden şu anda 44'ü yayında. Bu Proje Olmazsa Olmaz web sitesinde diğer posterleri de inceleyebilirsiniz. Posterlerin 100'e tamamlanışını görmek için takibe de almak lazım tabii!

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.