Lissa Price imza gününün ayrıntıları...

5.22.2013

Dün yazamadım, kısmet bugüneymiş... Başlayanlar'ın yazarı Lissa Price'ın imza günü öncesinde sevgili DEX editörleri blogger'lar için yazarla bir sohbet ayarlamış. Kitab-ı Sevda, Romancekolik ve ÖnOkumalar'la birlikte yazara soru sorma, onun anlatmak istediklerini dinleme şansını yakaladık. 


İmza gününde yazarla tanışan tüm hayranlarının söylediği gibi kensidi gerçekten çok tatlı birisi. Hayranlarıyla buluşmaya gelirken minik minik hediyeler bile getirmişti. Şimdi konuştuklarımızdan aldığım notları aktarabilirim artık....
  • Başlayanlar film oluyor. Henüz kim oynayacak, kim yönetecek gibi ayrıntılar belli değil ancak yazar, senaryo yazım sürecinde aktif rol alacağını söyledi. Bu da kafasında canlananların en uygun şekilde beyaz perdeye aktarılacağına dair bir işaret değildir de nedir?
  • Açlık Oyunları'nı sinemada izlemeye gittiğinde film başlamadan önce kitabının trailer'ını gördüğünde çok heyecanlanmış. Söz konusu trailer'ı bu sayfada görebilirsiniz (en alttaki video).
  • İkinci kitabın ismi Enders, yanı Sonlayanlar. ABD'deki yayın tarihi Ocak 2014.
  • Başlayanlar'daki karakterlerin isimlerinden bazıları arkadaşlarının isimlerinden esinlenmiş. Ancak yazar isimleri alan karakterlerin arkadaşlarından çok farklı kişilikler olduğunu belirtti. Emma ise kitabını yayınlanmadan önce ilk okuyan ve çok seven 12 yaşındaki kızın ismiymiş.
  • Price, Açlık Oyunları'nı çok seviyor ve Suzanne Collins'in çok başarılı bir yazar olduğunu düşünüyor.
  • Farklı edisyonların kitap kapaklarını göstererek bizim fikrimizi aldı ve mevcut kapağın hikayesini anlattı: ABD'deki yayıncısı Random House kitabını yurtdışına satmaya başladığında İngiltere'deki yayın haklarını da tesadüfen Random House İngiltere almış. Oradaki ekip şimdiki kapağı oluşturmuş. Yazar, kapağın hikayesini çok iyi temsil ettiğine karar verince ABD'li yayıncısı da bu kapağı kullanmış.
Hikayenin devamında neler olacağını merak edenleri ise üzgünüm ki hayal kırıklığına uğratacağım. Yazar, spoiler olmaması adına ser veriyor, sır vermiyor! Tek paylaştığı ayrıntı eminim herkesi heyecanlandıracak bir ayrıntı: ikinci kitapta yeni bir yakışıklı çıkacak karşımıza.

Lissa, kitaplarını imzalarken okurlarıyla teker teker sohbet etti. Kitabı nereden duyduklarını, henüz okuyup okumadıklarını öğrenmek istedi. Onlardan kendisine yazmalarını diledi. Birden fazla kitap alanlara ve etkinlik öncesinde kendisine Tweet attıklarını dile getirenlere küçük hediyeler verdi.
Yazar, imzaladığı tüm kitaplara yukarıda gördüğünüz damgayı bastı. Bu çizim, Başlayanlar'ın kapağını yapan sanatçıya aitmiş ve ikinci kitabın Fransız edisyonunun kapağı olacakmış. 


Türkiye'yi ziyaret ettiği için Lissa'ya ve bunu mümkün kılan, bizi en iyi şekilde ağırlayan DEX editörleri Esen Gür ve Senem Kale'ye sonsuz teşekkürler.

Not: Son iki resim dışındaki fotoğraflar DEX'in Facebook sayfasından aldıklarım ve sevgili ÖnOkumalar'ın gönderdikleridir.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.