Yalnız değilsiniz!

3.28.2013

İthaki Yayınları tarafından "Eve Dönüş" adı altında dilimize kazandırılan The Homecoming, geniş bir hortlak ailesinin bir parçası olan Timothy'nin öyküsü.


Timothy'nin ailesinden farkı, onlar gibi ölümsüz olmaması. Timothy, her Cadılar Bayramı'nda bir araya gelen ailesi ve akrabalarının arasında kendisini farklı ve biraz da dışlanmış hissediyor. Hepsi sonsuza kadar yaşayacak olurken, ölümlü olduğu için neleri kaçıracağını düşünüp duruyor. Bir hastalık olarak kabul edilen ölümlülüğünü, neden bunun başına geldiğini sorguluyor.

Bradbury, bu hikayeyi 20'li yaşlarındayken yazmış. Yazılanlara göre kendi çocukluğundan esinlenerek, sevgi dolu bir ailenin içinde hissettiği yalnızlığı ve uyumsuzluğu kağıda taşımış. Ortaya herkesin kendinden bir parça bulacağı, sevimli bir hikaye çıkmış: "Ben Timothy'yim" diyenler olduğu kadar, "Timothy'yi  çok iyi tanıyorum" diyenlerin de olacağına inanıyorum.

Neil Gaiman'ın Sandman serisi de dahil olmak üzere pek çok yazarın öykülerine, çizgi romanlarına renk katan Dave McKean'in illüstratyonları da hikayeye hayat vermiş. Türkçe çevirisinin çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki, ancak yine de 50 küsür sayfalık bu minik hikayeyi çok seveceksiniz.



No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.