8. ÜKG Blog Turu'nda 'Eşleşme' var!

3.18.2013

Türkiye'nin ilk blog turunu düzenleyen ÜKG (Ütopik Kızların Günlüğü) Birliği olarak 8'inci blog turumuzda Deli Dolu Kitap'ın desteğiyle Ally Condie'nin Eşleşme isimli kitabını inceledik. Her zamanki gibi  didik didik ettik kitabı. Tur takvimimiz şöyle:


18.03 - Zimlicious - Yazar tanıtımı


Eşleşme'nin distopik, kuralcı dünyasının yaratıcısı yukarıda resmini gördüğünüz Ally Condie isimli ablamız. Kendisi eşi ve dört çocuğuyla ABD'nin Utah eyaletinde, Salt Lake City'nin dışında yaşıyormuş. Okumayı, yazmayı, koşmayı ve kocasının gitar çalışını dinlemekten hoşlanıyormuş. Yazarlık öncesinde İngilizce öğretmeniymiş ve ne olur, ne olmaz diye öğretmenlik lisansını güncel tutuyormuş...

  • En sevdiği alıntılardan biri Agatha Cristie'den: "Başınızdan geçebilecek en şanslı olay bence mutlu bir çocukluğunuz olmasıdır." Yazar, kendisinin mutlu bir çocukluğu olduğunu belirterek çocuklarının da mutlu bir çocukluk geçirmesi için uğraştığını belirtiyor. 
  • En yaratıcı insanların, mutlu bir şekilde büyümüş olsalar dahi içlerinde biraz yalnızlık olan insanlar olduğunu söylüyor. İçinizdeki yalnızlığı keşfetmeye başlamanızın yaratıcılığın bir parçası olduğunu düşünüyor.
  • Yazdığı ilk hikaye, çocukken kaleme aldığı, hamile tek boynuzlu atlar hakkındaki hikayeymiş. Bunu ilk okuduğu kişi o zamanki bakıcısıymış.
  • Yazmayı her zaman seviyormuş ancak ilk kez 24 yaşındayken, ilk çocuğu doğduğunda yazmaya daha fazla zaman ayırmaya ve nereye gittiğini görmeye karar vermiş.
  • Yazarken müzik dinlemese de kulaklık takarak sessizliği dinliyormuş. 
  • Aynı anda birden fazla işi yapmakta çok kötüymüş. İlk altı kitabını çocukları öğle uykusuna yattığında, akşam uyuduklarında ve Cumartesi günleri, eşi evdeyken yazmış.
  • Wallace Stegner'in Crossing to Safety isimli kitabı gibi güzel anlatımlı bir kitap yazabilmeyi diliyor yazarımız. Kitabı ilk kez lisede okuduğunda parçalara ayrılmış, sonra tekrardan birleştirilmiş gibi hissetmiş kendini. 
Daha fazlası için...

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.