Shakespeare'in doğumgünü böyle kutlanıyor!

1.16.2012

Dünya Kitap Gecesi'ni (World Book Night) daha yeni keşfettim. Geçtiğimiz yıl İngiltere'de başlatılmış bu uygulama ve bu sene Amerika'da da yapılıyor. Aynı zamanda Shakespeare'in doğumgünü olan 23 Nisan bildiğiniz gibi Uluslararası Kitap Günü. Doğru anladığımı umduğum haliyle olay şu: 50,000 kişi 'kitap dağıtıcısı' olarak gönüllü oluyor. Listedeki 30 kitaptan en sevdikleri 20 kitabı seçiyorlar ve özel baskı olan bu kitapları dağıtıyorlar. Okullarda, hastanelerde, sürekli yemek yedikleri lokantada, işyerlerinde... Nerede dağıttıkları ve kitapları kime verdikleri onlara kalmış.

Listedeki kitaplar arasında Suzanne Collins'in Açlık Oyunları serisi, Khaled Hosseini'nin Uçurtma Avcısı gibi sevilen kitaplar var. İnsan ister istemez bir iç çekip keşke Türkiye'de de yapsalar böyle bir şey diyor. Hem 23 Nisan bizim Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız... Böyle bir organizasyon yapılsa, her birimiz 20 çocuğa birer kitap hediye etsek şahane olmaz mıydı?

Etkinliğin web sitesini buradan inceleyebilirsiniz. Özellikle aranızda Amerika'da yaşayanlar varsa katılsınlar bence. Ben şahsen oradaki bütün arkadaşlarımı haberdar edeceğim Dünya Kitap Gecesi'nden.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.