Okumak iyidir'in 10 kanıtı

5.09.2014


10. Uykusuzluğa iyi gelir
Uyuyamadığınız zaman iyi bir kitap bulup, uyku öncesi okumayı adet edinirseniz uykunuz düzene girer. (Kitaba göre sabahlamanız ve uyku düzeninizi tamamen bozmanız da mümkündür tabii; seçimi dikkatli yapmalısınız)

9. Çevre yaparsınız
Yalnız kalmaktan sıkıldıysanız internete girdiğiniz anda kitapları sizin kadar seven bir çok insan bulacaksınız. Hatta en sevdiğiniz kitabı sizin kadar seven bile çok var! Gelsin karakter çekiştirmeleri ve kitap kulüpleri...

8. Günlük yorgunluktan arınırsınız
Patronun bıdıbıdısından, annenizin dırdırından, kardeşinizin bütün gün aynı şarkıyı üst üste dinlemesinden kaçmak istediğiniz anda kafanızı bir kitaba gömmeniz yeterlidir. Rahatsız eden olursa iş veya okul için kitabı bitirmeniz gerektiğini söyleyip, kitapların sinek kovar etkisini de avantajınıza kullanabilirsiniz.

7. Temizlik, eğlenceye dönüşebilir
Sevdiğiniz bir kitabın sesli kitabını indirerek temizlik yaparken dinleyin. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

6. Formda kalırsınız
Sesli kitaplar spor yaparken de canınızın sıkılmasını engeller.

5. İnsanları çaktırmadan seyredersiniz
Kitaplar, insanları onları rahatsız etmeden izleyebilmenizi sağlar. Bu sayede pek çok hikayeniz olabilir. Elinizde kitap görenler, duymayacağınızı sanarak en gizli dedikoduları bile yanınızda verebilir. Yaşadınız!

4. Yaratıcılığınız gelişir
Kitaplardaki hikayeler, kafanızda çeşitli fikirleri tetikleyebilir. Okuduğunuzda, hayatın anlamını sordularsınız, insanları daha iyi incelemeye teşvik edilirsiniz ve gelsin yaratıcı fikirler.

3. Pazarlık etme ve iletişim kurma becerileriniz gelişir
İçinde bulunduğunuz durumlarla karşı karşıya olan karakterleri okuyunca çeşitli durumlarda ne yapacağınıza dair fikre sahip olabilirsiniz. Böylece gerçek hayattaki dramayı ve aşk hayatınızı daha iyi yönetebilirsiniz.

2. Okumak, hayatınıza neşe katar
Sevdiklerinizle, sevdiğiniz kitapları paylaşmak insana mutluluk verir. 

1. Hayatınız iyileşir
Okumak, sizi daha iyi bir insan yapar ve hayatınıza katkı sağlar. Kitaplar, insanlığın gerçek yüzünü sunarlar ve okudukça, insanları neyin iyi, neyin kötü, neyin gıcık, vs. yaptığını daha iyi anlarsınız.

Kaynak: Aaron's Books. Birebir çeviri değildir.

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.