14. ÜKG Turu: Ruhun Ateşi || Rita Hunter - Yazarla Söyleşi + Çekiliş

7.31.2013

ÜKG'nin 14'üncü turu beni çok heyecanlandıran turlarımızdan biri. Bunun ilk nedeni, yazarımızın Türk olması. İkinci nedeni ise çok sevdiğimiz yabancı yazarları aratmaması. Rita Hunter ismiyle pek çok okurun kalbinde yer edinen Zeynep Avcı Ataş bizleri kırmadı ve tur kapsamında sorularımızı yanıtladı. Kendisine samimi yanıtları ve sorularımızı yanıtlamak için zaman ayırdığı için ÜKG olarak çok teşekkür ediyoruz.

Tur takvimimiz şöyle:

31.07 - Zimlicious: Yazarla Röportaj

Kitap bağımlısı mısınız?

7.30.2013

BuzzFeed, kitap bağımlılarının 25 özelliğini sıralamış. Bu yazının devamında kaba taslak çevirilerini bulacaksınız ancak yazının orijinalini, özellikle görseller için, buradan inceleyebilirsiniz.

Kitaplar dondurma olsa?

7.29.2013

Philadelphia'lı (<3) QuirkBooks, ismine yakışır bir şekilde kitapları dondurma çeşidi olarak hayal etmiş. Olsa da yesek, değil mi? Keşke Türkiye'de de "Ulusal Dondurma Ayı" olsa, değil mi? Devamını buradan inceleyebilirsiniz. 

Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters İstanbul'da, davetiye kazanma şansı Hürriyet Dünyası'nda!

7.24.2013


Sizlere harika bir haberim var!

Şimdiye kadar yapılmış en büyük sahne gösterisi ile İstanbul’da 4 Ağustos akşamı hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan ‘The Wall’ dev prodüksiyonu, izleyenlere unutamayacakları saatler yaşatacak görsel şovları ve tabii ki efsanevi müzisyen Roger Waters’ın adeta marş haline gelmiş parçaları ile İTÜ Stadyumu’nda olacak.

Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters’ın albümleri ile aynı adı taşıyan ve konserde tüm ‘The Wall’ albümünün muazzam bir şölen ile gerçekleştireceği konser için şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir sahne ve Berlin duvarını temsil eden 110 metrelik bir duvar kurulacak. Roger Waters turneye adını veren o meşhur duvarı İstanbul’da 199. kez yıkacak. Daha önce benzeri görülmemiş özel efektlerle donatılmış duvarın gölgesinde ise  ‘’Another Brick in The Wall’ parçasını sürpriz bir ekip Roger Waters ile seslendirecek.

Şarkıları kadar görsel şovları, ışık sistemi ve seyircisini adeta şaşkına çevirecek daha bir çok sürprizi içinde barındıran konser için 140 tonluk prodüksiyon malzemesi İstanbul’a 75 tırla gelecek.

Şimdiden görmek için sabırsızlandığım bu eşsiz organizasyona katılmak için tek yapmanız gereken 30 Temmuz’a kadar www.hurriyetdunyasi.com adresine üye olmak/giriş yapmak. Başvuran her 100. kişiye olmak üzere, toplamda 5 kişiye çift kişilik davetiye hediye ediliyor.

Siz de benim gibi “Böyle konser bir daha gelmez” diyorsanız elinizi çabuk tutun ve hemen Hürriyet Dünyası’na tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Size önemli birşeyler öğretecek 21 kitap

BuzzFeed yine değişik bir listeye imza atmış: Size önemli birşeyler öğretecek 21 kitap. Listede kitap kurtlarının ve edebiyat aşıklarının çoğunlukla küçümsediği, "self-help" (Türkçesi 'kişisel gelişim' olarak kullanılıyor yanılmıyorsam) türünde kitapların yer alması dikkate değer bence.

Bu kitaplar şaka değil; gerçek!

7.19.2013

mentalfloss, insana "nasıl yani?" dedirtecek kitapları listelemiş. Yukarıdaki resimde gördüğünüz "eşinize dul olmayı öğretin" de bunlardan biri. Alkım Kitabevi'nin Beşiktaş ve Kadıköy şubelerinde ikinci el İngilizce kitaplar oluyor ve bu tür kitapları onların arasında bulmanız mümkün. Olur da "gerçekten mi?" derseniz diye diyorum. Listenin tamamını buradan inceleyebiliriniz.

Kaldığınız yeri kalplerle işaretleyin!

7.18.2013

Çok tatlı, değil mi? Buradaki tarifi takip ederek kendiniz de yapabilirsiniz. Yazılar İngilizce, ama nasıl yapıldığını gösteren basamak basamak resim yeterli bence.

Bu, bir kitap değil! - #2

This Is Not A Book maceralarım sürüyor kendi çapımda. Çok şükür kitaptaki ödevlerin sırası, zamanı yok. Yoksa biryerlerde cayarım gibime geliyor...

Bu seferki ödev, kitabı kafanın üstünde tutmak ve ne kadar süre tutabildiğimizi kaydetmek. Genelde bu tür şeyler için "don't try this at home" (bunu evde denemeyin) derler ama konu kafamın üstüne kitap koymak olunca en uygun yer ev olur diye düşündüm. Bence doğru düşünmüşüm... 

Masamda otururken koydum kitabı kafama. Bir bölüm How I Met Your Mother izlemekten biraz daha uzun bir süre orada tutmayı becerdim. Çok ağır bir kitap değil allahtan; insan unutuyor kafasında olduğunu. Daha da tutardım bence ama telefonum çalıp da cevap vermek için sıçradığımda düştü gitti. O olmasa "Harry the Kedi" uyanıp dolabın tepesinden inmeye çalışınca giderdi zaten.




- Nerdesin aşkım? - Kütüphanede dans ediyorum aşkım!

7.17.2013

Flavorwire, yine çok güzel eserlere yer vermiş. Bu sefer kitapları da içine alan danslara yer vermiş. Yukarıda gördüğünüz sanatçı Idris Khan ve dansçı Sarah Warsop'un ortak projesi. 

Sizin olmazsa olmazınız ne?

7.16.2013

Grafik tasarımcı Furkan Şener, hikayelerden poster yapmış da haberimiz yokmuş! Şener, insanlara "Senin olmazsa olmazın ne?" sorusunu kişi, tanışıklık, zaman, mekan, konuşmanın ilerleyişi gibi etkenlere göre farklı şekillerde soruyor ve ortaya "Bu Proje Olmazsa Olmaz" çıkıyor.

Hani Facebook'ta iş yoktu?


Yenibiris.com’un yeni uygulamasını duydunuz mu? Facebook profiliniz üzerinden bir tıkla bağlanacağınız insankaynaklari.com, profesyonel iş ağı oluşturarak size en uygun işi, en kısa sürede sunmakla görevli!

Facebook, sizin de dahil olduğunuz, 32 milyon kişinin üye olduğu geniş bir sosyal ağ! Bu sosyal ağda arkadaşlarınız, arkadaş olmak istedikleriniz, çalışmak için hayalini kurduğunuz şirketler de var! Peki çalışmak istediğiniz şirketlere tek tıkla ulaşmak istemez misiniz?
Biliyorsunuz iş bulmak isteyenler için en önemlisi, çalışmak istedikleri şirketlerdeki kişilerle nasıl bağlantı kuracaklarıdır… İnsankaynaklari.com sayesinde Facebook profilinizden istediğiniz bilgilerle oluşturduğunuz profilinizle çalışmak istediğiniz şirketlere “şimdi başvur”u tıklayarak iş başvurusu yapabilirsiniz. Diyelim ki çalışmak istediğiniz şirkette bir arkadaşınız çalışıyor. Onun aracılığıyla ulaşmak istediğiniz kişiye “Tanıştırılma talebi” yollayabilir, birinci ve ikinci dereceden bağlantınızın yardımıyla işi siz alabilirsiniz! Bağlantılarınızdan referans ve rozet talep ederek profilinizi sahip olduğunuz özelliklerle donatabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir uygulama olan insankaynaklari.com hem işveren hem de iş arayanlar için yepyeni fırsatlar sunuyor! Siz de insankaynaklari.com’a gelin, size en uygun işi kolaylıkla bulun. İnsankaynaklari.com ile iş bulmak artık daha kolay!

www.insankaynaklari.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Yorum: The Ocean at the End of the Lane - Neil Gaiman

7.13.2013

Bu yazıyı kitabı bitirdikten 20 dakika sonra yazıyorum. 20 dakikadır ağlıyorum ve gözyaşlarımı durduramıyorum. Ağlamam kitap bittiği için değil yalnız; her güzel şey elbet bitiyor sonuçta. Gaiman, bana kelimeleri, hikayeleri, kitapları neden sevdiğimi tekrar hatırlattığı için ağlıyorum. Küçümser bir tavırla "içindeki çocuğa fazla sarılıyorsun" diyenler için, bu dünyaları keşfedemedikleri için ağlıyorum. Bundan sonra daha da sıkı sarılacağım içimdeki küçük kıza...

ÜKG söyleşileri: Kitab-ı Sevda

7.12.2013


ÜKG Blog Turları'nın arkadasındaki isimleri tanımaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğum çoğunuzun Kitab-ı Sevda olarak tanıdığı Merve, ya da benim tabirimle "Mirve!" Kendisi Anita Blake delisidir, grubun paranormal uzmanıdır, aynı zamanda en uzun boylusudur, fuarda kitaplara takılınca gruptan ayrılıp da "neredeyim ben" tribine girenleri bulup hemen kurtarandır (evet, bakınız BEN). Daha fazla ne diyebilirim Merve hakkında, bilmiyorum. Buyrun, siz kendiniz okuyun. (Sonrasında "konuşmamış, kusmuşuz" resmen dedik konuşmalarımızı görünce. Umarım siz de bizim kadar eğlenirsiniz okurken.)

ÜKG KAPAK TANITIMI: RUHUN ATEŞİ (ATEŞ DİZİSİ II) - Rita Hunter

7.11.2013

ÜKG'nin ikinci Kapak Tanıtımına hoş geldiniz! Bu sefer çok sevilen, herkesin "abla" diye hitap ettiği bir Türk yazarla karşınızdayız! Ateş Dizisi'nin yazarı, Rita Hunter takma adıyla yazan Zeynep Avcı Ataş.

ÜKG olarak bize bu önceliği verdiği için kendisine teşekkür ediyor, sizleri serinin ikinci kitabının kapağı ve tanıtım metniyle baş başa bırakıyoruz.

Ateş Dizisi 2. kitabının tanıtımı ve kapağı ile karşınızdayız!
Kitap Tanıtımı
Sophie Langford çileden çıktığında birilerinin hayatı kökten değişecekti…
Sevgi dolu bir ailede büyüyen Sophie’nin huzur, zenginlik ve bolca sıradanlıkla geçen hayatındaki tek renk, seneler önce bir kazada ailesini kaybeden kuzeni Liliana’ydı.
Ailesine katıldığı ilk günden itibaren anne ve babasının sevgisi de dahil, ona ait her şey üzerinde sinsice hak iddia eden kuzenini kabullendiğini sanıyordu Sophie. Hatta Liliana baş döndüren güzelliğiyle ilk aşkını elinden aldığında bile bu kabulleniş elini kolunu bağlamıştı çünkü o, babasına Liliana’ya asla kızmayacağına ve onu seveceğine dair söz vermişti.
Ne var ki sabrının da sınırları vardı ve bir gün o sınırlar küçük bir olayla ortadan kalktığında Sophie’nin aklındaki tek şey, kuzeninin meydan okuyuşuydu.
“Âşık olacağım o erkeği bulduğumda sen de onu baştan çıkarmayı dene… Tabi eğer becerebilirsen…” demişti kuzeni. Eh madem istediği buydu…
Leighton Kontu Brendan Blackmore… Kibirli, buz gibi ve ulaşılmaz bir soylu. İnsanda merak, heyecan ve nefret uyandıran onca meziyete sahip bu adamın ilgisini çekmek göründüğünden çok daha zordu. Üstelik o ve Liliana birbirlerinden fazlasıyla hoşlanıyorlardı. Ancak Sophie kararlılığının önüne hiçbir kuvvetin çıkmasına izin veremezdi çünkü Liliana başına gelecekleri çoktan hak etmişti. Üstelik Brendan Blackmore’u her gördüğünde hissettiği kalp çarpıntısı ve umutsuz arzu başka hiçbir teşvike yer bırakmayacak kadar güçlü ama bir o kadar da ürkütücüydü.
Sophie’ye göre Brendan’a dokunmak buzla yanmaktı ve Sophie ciddi anlamda yanmak istiyordu.
İkisini bir araya getiren skandal, onları artık geri dönüşü olmayan yola soktuğunda Sophie ya pes edecek, ya da imkânsız gibi görünse de mutluluk için sonuna kadar direnecekti.

Rita Hunter'ın şu an üç kitabı bulunuyor.

Facebook Fan Sayfası: 

RİTA HUNTER HAKKINDA:
08.08.80’de Zonguldak’ta doğdu. Doğduğu gün Kadir gecesine tekabül etmesine rağmen, çoğu zaman “ Kadir gecesi doğmuş bu kız” diyeni pek olmamıştır. Çocukluğuna bakınca kitap ya da ufacık bir kompozisyon yazma potansiyeli taşıdığını kimse söyleyemezdi. 


İlkokul, ortaokul ve liseyi Zonguldak’ta okudu. Özellikle lise dönemimde, üniversiteyi kazanmaktan daha mühim gördüğü zengin bir Barbara Cartland koleksiyonuna sahip oldu. Zonguldak’ı çok sevdi ve orayı öyle çok benimsedi ki her zaman orada yaşayacağına inandı. Ta ki bir azim gelip üniversiteyi kazanana kadar.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdiğinde de çok sayıda kitap okumuş olmasına rağmen, yine de bir şeyler yazabilmek için eline kalem aldığı söylenemezdi. En büyük sevdalarından biri, hâlâ devam eden geometri ve matematikti...

Bir harf atlamışlar sanki?

Belki fark etmişsinizdir; geçtiğimiz hafta Twitter'da #bookswithalettermissing (Bir harfi eksik kitaplar) çılgınlığı vardı. Bazılarına çok ama çok güldüm. Mesela yukarıdaki... New Moon'un 'n'si eksilince kitabın ismi Yeni Mööö olmuş.

Bu, bir kitap değil: Zimlicious Edition

7.10.2013

Bu kitapla ilgili gelişmeleri yazdıkça tüm yazıları bir arada toplayan bir post olmasını uygun gördüm. Doğumgünümde bana bu şahane kitabı hediye eden KitaplıkKedisi'ne tekrar teşekkür ederek maceralarımı sıralamaya başlıyorum....

- 10 Temmuz 2013: Kitabı her yere götürmece, girdiğim her odayı işaretlemece
- 18 Temmuz 2013: Kitabı kafanın üzerinde tutmaca
- 26 Ağustos 2013: Beynimin haritasını çizdim

Bu, bir kitap değil!

Kitap olmadığını iddia eden bu kitap, KitaplıkKedisi'nin doğum günü hediyesi bana. Meşhur Wreck This Journal'ın yaratıcısı Keri Smith tarafından hazırlanmış. Geçen gün elime geçince "Yaz da geldi zaten; başlayayım bari" dedim. Neden yazı her şeye bahane ediyorum, bilmiyorum gerçekten ama sıcaklara dayanabilmek için uğraş lazım insana, değil mi?

"Genç Yetişkin"in en iyileri: bölüm I

7.08.2013

Bu yazının orjinali 3 Temmuz 2013'te CommunityBookStop'ta yayınlandı.

CommunityBookStop'un sahibi Paula, Genç Yetişkin türünde yazan, en sevdiğim yazarların listesini yapmamı istediğinde çok heyecanlandım. Oturup uzun uzun düşündüm... İlk 10 desem, olmadı. İlk 5 desem, olmadı. Hele ki tek kitabı olup da başka bir şey yazmamış yazarları da hesaba katınca işin içinden çıkamadım.

13. ÜKG Blog Turu | Aynı Yıldızın Altında | John Green'e Aşık Olmak İçin 10 Neden

7.06.2013

13'üncü turumuzda Aynı Yıldızın Altında'yı inceleyeceğimizi öğrendiğimizden beri allahım allahım allahım allahıııııııııııııııııım! diye çığlıklar kopuyor içimde! Çok şükür diğer 7 üyemiz de var da kimseye söyleyemediğim için tek başıma kudurmadım. Ama en çok Merve sevindi sanırım; kendisi "John oku! John oku!" diye tepeme binen onlarca insandan biri. 

Duvarları kitap kapaklarıyla kaplayın!

7.05.2013

Duvar kâğıdı hoşlanmadığım bir şey. Ama böyle olacaksa varım! [Kaynak]

Readathon Day 5 / Toplu Okuma 5. Gün

Something happened today that turned my plans upside down-- not that I was anywhere close to my goal anyway. But... Are you ready? OKSA POLLOCK CAME IN THE MAIL! Yes! This changes things...
***
Readathon hedeflerime hiç yaklaşmış değilim ama bugün işleri iyice altüst eden bir şey oldu: OKSA POLLOCK GELDİ! Planlar, planlar...

Readathon Day 3 / Toplu Okuma 3. Gün

7.03.2013

I think today's participation post is my favorite! We get to talk about our favorite fictional female. Well, I'm gonna talk about more than one because there are quite a few amazing female characters out there! I'm sure when I see this post again in a few days, I'll be mad at myself thinking, "how could I forget about HER?"
***
Toplu okuma etkinliğinin en sevdiğim konusu bugünkü sanırım. En sevdiğimiz kadın karakterden bahsedeceğiz. Ben bir taneyle sınırlı kalamayacağım tabii çünkü edebiyat dünyasında çok fazla şahane kadın karakter var. Hatta bir kaç gün sonra bu yazıyı gördüğümde "bilmemkimi nasıl unutmuşum!" diye pişman olacağım da kesin.

Readathon Day 1 / Toplu Okuma 1. Gün

7.01.2013

I used to always see similar events, and would get really upset. They mostly read new releases, and since it's not easy to get them that quickly here in Turkey, I just watched other people have all the fun. But thanks to Read-a-thon Central, I can actually be a part of it now!
***
Önceleri böyle etkinlikleri sağda solda görüyordum ama katılamıyordum. Çoğu yeni çıkan kitapları okuyordu ve Türkiye'de yurtdışında yeni çıkanlara ulaşmak zaman aldığı için bu etkinlikleri sadece uzaktan izleyebiliyordum. Read-a-thon Central sayesinde ben de katılabiliyorum!

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.