11. ÜKG Blog Turu: Tutkulu Notalar - Yazarla Söyleşi

6.15.2013

Türkiye'nin ilk blog turunu düzenleyen ÜKG (Ütopik Kızların Günlüğü) Birliği olarak 11'inci blog turumuzda seksi rock yıldızlarıyla karşınızdayız. Ephesus Yayınları'nın desteğiyle Olivia Cunning'in Günahkârlar Turnede serisinin ilk kitabı Tutkulu Notalar'ı inceliyoruz. Zimlicious'ta yazarla gerçekleştirdiğimiz röportajı bulacaksınız. Yazının sonundaki çekilişe katılmayı da unutmayın!

Tur takvimimiz şöyle:



Olivia Cunning, tam bir rock müzik aşığı. Uzun yıllar sevdiği grupların peşinden koşan, 3 akşam üst üste aynı grubun konserini izleyebilecek kadar heyecanlı biri olarak bunu öğrenir öğrenmez sevdim kendisini. Karşımda ortak bir noktamın olduğu bir “fangirl” bulunca aklıma gelen her şeyi soruverdim. Umarım keyifle okursunuz…

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

ABD’de doğdum, büyüdüm ama beş yıl Almanya’da yaşadım. Türkiye’ye hiç gitmedim ama bir gün ziyaret etmek isterim. Şu anda Texas’ta, Gulf of Mexico yakınlarında yaşıyorum. Her zaman sahile yakın bir yerde yaşamak istemiştim, bu nedenle Galveston Adası’nda yaşamayı çok seviyorum. Önceden üniversitede fen dersi veriyordum ama artık tam zamanlı bir yazarım. Çoğunlukla rock star’lar hakkında seksi hikayeler yazıyorum çünkü KOCAMAN bir müzik hayranıyım. Bir oğlum, bir eski eşim, bir köpeğim ve bir de kedim var. Her şeyi simetrik tutmak hoşuma gidiyor.

Neden yazıyla ilgili bir bölüm seçmek yerine biyoloji okudunuz?

Çünkü İngilizce dersleri bana sıkıcı geliyordu. Fen derslerinin ise (özellikle biyoloji) oldukça büyüleyici olduğunu düşünüyordum. Bilim benim için hala ilginç bir konu. Her gün dünyamız hakkında yeni bir şey öğreniyorum. Yazmak üzerinde ise kendi kendime çalışabilirim. İngilizce veya yazı konularında keşfedecek yeni veya heyecanlı bir şeyler yok.

Henüz altı yaşındayken nasıl oldu da kendinizi bir Styx konserinde buldunuz?

Babam büyük bir Styx hayranıydı. Annem ve babam beni bir bakıcıyla bırakmak yerine konsere götürdüler. Beni götürün demedim ama götürdükleri için minnettarım. Çok heyecanlı bir deneyimdi. Aslında bu konser Almanya’daydı. Muazzam bir kalabalık vardı!

Genç kızlarının rock star’lara bakarak yalanmasına aileniz nasıl tepki verdi?

Annem ‘teen’ yaşlarımda beni Mötley Crue ve Whitesnake konserlerine götürdü, o yüzden bu duruma fazla karşı gelmiyordu. Sanırım bu durum hoşuna gidiyordu. Hem annem, hem de babam rock müzik hayranları; özellikle de babam. Halen her gün rock müzik dinler. Duvarlarıma yapıştırdığım, ‘hair band’lerdeki adamların posterleri hakkında ne hissettiklerinden emin değilim. Sanki rock star resimlerinden oluşan bir kolajdı duvarlarım.

Bir müzisyenle çıktınız mı?

Hayır. Ama bu istemediğimden değil.

Bazı favori rock gruplarınızı öğrenebilir miyiz?

Çok fazla var! Bakalım… Kendimi 10 taneyle sınırlayacağım. All That Remains, Avenged Sevenfold, Breaking Benjamin, Disturbed, Five Finger Death Punch, Godsmack, Linkin Park, Papa Roach, Slipknot, Tantric ve çok daha fazlası…

Hemen şu anda bir rock grubuyla konsere gidebilseydiniz hangisini seçerdiniz?

Bu benim için çok zor bir soru. Metallica diyeceğim çünkü 20 yıldan uzun süredir hayranlarıyım ancak henüz onları canlı izleyemedim. Ve umuyorum ki Avenged Sevenfold ön grupları olur çünkü çok eğlenceli olurlar gibi geliyor ve tabii hepsi çok seksi.

Bir rock konseri izlemek için kat ettiğiniz en uzak mesafe ne kadardı? Konser nasıldı?

Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinde Tool’u izlemek için 1.500 km’den fazla yol gittim. Arabayla gittiğimiz için ABD’nin orta bölgesindeki manzaraları görmenin iyi bir fikir olacağını düşündüm. Bu nedenle Nebraska’dan Wyoming’deki Yellowstone National Park’a, sonrasında Idoha’ya geçtik. Utah’da konseri izlememizin ardından Colorado’daki Rocky Mountains’ın etrafından eve döndük. Bu seyahatin gerçek amacı Tool’u izlemekti (şansa bilet bulmuştuk) ve konser şahaneydi! Gittiğimiz için çok mutluyum. Yolculuk sırasında gördüğümüz yerler de çok güzeldi. Çok güzel manzaralardı. Eğer ABD’yi ziyaret ederseniz, Yellowstone’u mutlaka görmeniz gerek. Çok ‘cool’ bir yer. Ya da sanırım ‘hot’ çünkü içerisinden buharlar çıkan delikler ve gayzerler var.

Hayranı olduğunuz gruplarla tanışma fırsatınız oldu mu? Olduysa nasıl bir deneyim olduğundan bahsedebilir misiniz?

Çok utangaç bir insanım, bu nedenle müzisyenlerle aynı ortamda bulunduğumda donup kalıyorum ve onlara yaklaşamıyorum. Gerçeğin çok daha heyecanlı olmasını dilerdim. Pek çok müzisyeni yakından gördüm ama onlarla hiç konuşmadım. Çoğunlukla sadece bön bön bakıyorum.

“Günahkarlar” üyeleri için hangi gruplardan ilham aldınız? İsimlerine nasıl karar verdiniz?

İlk kitabım ‘Tutkulu Notalar’ın orijinal fikri bir Avenged Sevenfold konserindeyken aklıma geldi. Yani ‘Günahkarlar’ karakterlerinin en büyük ilhamı bu gruptan geldi. A7X’e verdikleri ilham için teşekkür ederim. Yazmaya başladığım zaman, karakterler kendileri şekillendi. İsimlerine nasıl karar verdiğimi hatırlamıyorum. Sanırım Brian’ın isminin nereden geldiği çok belli (eğer merak ediyorsanız, Avenged Sevenfold’un gitaristini araştırın. Ve sanırım farkında olmadan ‘Günahkarlar’ı da gerçek rock star’dan esinlenerek adlandırdım *öhöm*) Harry Potter kitaplarında Cedric ismini çok beğenmiştim; o yüzden sanırın Cedric oradan geldi. Jace, Eric ve Trey hakkında ise hiçbir fikrim yok. Çoğunlukla sadece yazmaya başlıyorum, karakteri kafamda canlandırıyorum ve isimleri büyülü bir şekilde oluşuyor. Biraz garip bir durum. Biliyorum ki pek çok yazar karakterlerinin isimlerinin arkasındaki anlam konusunu çok düşünüyor. Ben ise sadece kulağa ne doğru geliyorsa onu kullanıyorum.

Sizce neden kadınlar rock star’lara çıldırıyor? Yetenekleri yüzünden mi? Yoksa umursamaz tavırlarından mı?

Yetenek, evet. Özgüven, kesinlikle. Sahnedeki adamların dokunulmaz bir yanları var ve bu da sizde dokunma isteği uyandırıyor.

Yazmak için size ilham veren romantik kitaplar hangileri?

Rosemary Rogers’ın ‘The Wanton’ (okuduğum ilk romance kitabıydı), A.N. Roquelaure’nin ‘The Claiming of Sleeping Beauty’ (okuduğum ilk erotika), ve Nora Roberts’ın kitaplarından biri. İsmini hatırlayamıyorum ama romance yazarların süperstarı olmadan önce yazdığı bir kitaptı. Roberts her zaman çok iyi romance’ler yazıyordu.

“Kafamda bir müzisyenle çıkıyorum” (Mentally dating a musician) uzun süredir alışkın olduğumuz bir söylem. Siz, ‘Günahkarlar’ serisiyle buna hayat veriyorsunuz. ‘Tutkulu Notalar’da bizi neler beklediğinden biraz bahseder misiniz?

‘Tutkulu Notalar’, ‘Günahkarlar Turnede’ serisi kitaplarımın ilki. Gitarist Brian Sinclair hem müziksel, hem de romantik açıdan biraz kızgın bir tip. Bu resme seksi psikoloji profesörü Myrna Evans giriyor. O da hem profesyonel, hem de romantik hayatına kızgınlığıyla başa çıkmaya çalışıyor. Bir hafta sonu sıcak, bağlanma olmadan, çılgın seks için bir araya geliyorlar ama Brian ilişkilerde utangaç olan Myrna’ya abayı yakıyor. Sonunda Myrna ‘groupie’ psikolojisini araştırmak için Brian’la turneye çıkıyor. Myrna, Brian’ın tatlı cazibesine, inanılmaz yeteneğine ve yatak odasındaki becerisine karşı koymaya çalışsa da Brian ona sahip olmak için yavaşça onun kalkanlarını indiriyor. Bu kitapta çok fazla ateşli seks var. Buhar yanıklarına dikkat edin!

Türk okurlarınız için bir mesajınız var mı?

‘Günahkarlar’ ailesine hoş geldiniz! Yolculuğun tadını çıkarın.

Yazarla ilgili siteler:

ÜKG'nin önceki blog turlarını ise buradan görüntüleyebilirsiniz.

Lütfen katılmadan önce kuralları dikkatlice okuyun.

Türkiye için geçerlidir.
Çekiliş sonuçlandıktan sonra kargoda kaybolan kitaplar konusunda bloggerlar hiçbir mesuliyet altında bırakılamaz, kitaplar
ı yayınevi temin etmektedir.
Çekiliş bittikten sonra sonuçlar o gün açıklanacaktır.
Kazanan kişilerin açık adres, telefon numarası ile gönderilen e-mail'e iki gün içinde cevap vermesi gerekiyor. Aksi halde çekiliş yenilenecektir.
Çekilişe katılmak için +18 olmanız gerekmektedir.
a Rafflecopter giveaway

No comments:

Post a Comment

Blog Design by Nudge Media Design | Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Header'ımı sevgili kardeşim Jaffar yaptı.